TUS/DUS Yerleştirme Sonrası Atama Süreci

Akademik Personel

TUS/DUS sonucunda uzmanlık eğitimi almak üzere Üniversitemize yerleştikten sonra atama süreci aşağıdaki şekilde ilerleyecektir.

• Adaylar, yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından yayınlandığı tarihten bir iş günü sonra başlamak üzere, 10 İŞ GÜNÜ içerisinde başvuru yapmak zorundadır.
  • 10 iş günü içerisinde başvurmayan adaylar haklarını kaybederler.
  • Başvurular Tıp Fakültesi / Diş Hekimliği  Fakültesi Dekanlığına yapılacaktır.
  • Başvurular şahsen yapılmak zorundadır.
  • Posta yolu ile gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır.
  • Başvuruda istenen belgelere ve başvuru dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.
  • Açıktan ataması yapılacak olan adaylar için arşiv araştırması yapılacaktır.
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olan adayların atama işlemi yapılarak kişiye tebliğ edilecektir.
  • Tebliğ tarihinden sonra görev mahalli dışında ikamet edenler tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde; görev mahallinde ikamet edenler tebliğ tarihini izleyen ilk iş günü göreve başlamak zorundadır.
  • Halen bir kamu kuruluşunda çalışan adaylar için kurumlarından alınan muvafakat sonrası atama işlemi yapılacaktır. Görev yaptığı kurumdan ilişik keserek uzmanlık eğitimine başlayacaklardır.