1416 Sayılı Kanun Kapsamında Atama İşlemleri

Akademik Personel

1416 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZ ADINA YURTDIŞINDA EĞİTİM GÖRENLERDEN EĞİTİMLERİNİ BAŞARI İLE TAMAMLAYIP MECBURİ HİZMETİNİ YAPMAK ÜZERE ATANACAKLARDAN İSTENEN BELGELER

• Öğrenciler, öğrenimini tamamladıkları tarihten itibaren en geç 2 (iki) ay içinde yurda dönerek Bakanlıktan alınan mezuniyet durumlarını gösterir belgeyle birlikte görev talep dilekçelerini adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşa (kadro birimine) vermek zorundadır. Aşağıda istenen belgeler birim tarafından  Rektörlüğe gönderilecektir.
  • Adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşlar görev talebinde bulunan öğrencileri başvuru tarihinden itibaren en geç 3 (üç) ay içinde ihtisasları dâhilinde göreve başlatmakla yükümlüdür. Bu kurum ve kuruluşlar öğrencilerin görev talebi başvurularını, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde, göreve başlamalarını ise hizmet cetveliyle birlikte göreve başlama tarihinden itibaren en geç bir ay içinde Milli Eğitim Bakanlığına bildirir.
  • 1416 sayılı Kanun kapsamında doktorasını tamamlayanlardan, Üniversitemizin doktor öğretim üyesi atama kriterlerini sağlamaları halinde doktor öğretim üyesi kadrosuna atanmaları kanuni bir zorunluluktur. Mevzuat uyarınca sınırlı süreler içinde göreve başlaması gereken 1416 sayılı Kanun bursiyerlerinin atanmaları için, doktora denklik belgesine sahip olma şartının aranmaması gerekmektedir ancak doktor öğretim üyesi kadrolarına atamalarda, bursiyerlerin doktora denklik başvurusu yaptığını belgelendirmesi gerekmektedir. Atama sonrası doktora denklik başvurusu reddedilenlerin ise doktor öğretim üyesi kadrosuyla ilişiğinin kesilerek öğretim görevlisi kadrosuna atama işlemlerinin başlatılması gerekmektedir.
  • YÖK Görüşleri İçin Tıklayınız.
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSUNA ATANACAKLAR İÇİN İSTENENLER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSUNA ATANACAKLAR İÇİN İSTENENLER
  1. Görev talep dilekçesi (hangi birimde ve hangi unvandaki kadroya atanmak istenildiği bilgisi yer alacak)
  2. Özgeçmiş
  3. Lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi ile  denklik belgeleri